шеф Димитър Дамянов

ресторант Este

Биографията на Димитър Дамянов е като списък с най-добрите ресторанти в света: "Нома", "Ла Гаврош", "Дебелата патица", "Савой Грил", "Арзак" и "Лондон Риц". С този завиден опит и страст към иновациите, не е чудно, че той е превърнал трапезарията в ресторант ESTE в уникално кулинарно изживяване. Подписът му се съсредоточава върху смели съчетания от най-висококачествените съставки от цял свят, приготвени при ниски температури, за да запазят своите качества и вкус, короновани с местни билки, подправки и диви растения. Резултатът е сложно и интригуващо пътешествие на откритие, което два пъти е спечелило Дамянов, наградата за ресторант за годината, за подписване на кухнята.

Каква е същността на блестящата вечеря? Не става въпрос само за точно избиране и подготовка на всеки продукт или за качеството на виното ... това е емоционалното преживяване, което има значение. Опитът е това, което е всяко едно ястие, усещане, създадено чрез сетивата, послание, което трябва да донесе с храна!

Специално за #ChefsTable02 шеф Дамянов е приготвил оригинални негови ястия, непредлагани до сега, в линия интегрирана от нотките на вкуса на шампанското